Start scoutsjaar 2020-2021

Een hele grote verrassing zal het niet zijn, maar het begin van dit scoutsjaar zal er wat anders gaan uitzien dan andere jaren. Normaal gezien gaan we op de eerste zaterdag in september van start met ons openingsfeest, met de huidige richtlijnen is dat organiseren praktisch onhaalbaar en gaat dit dus niet door. We gaan op 5 september van start zoals we dat zolang de maatregelen niet worden veranderd zullen blijven doen.
Met zen allen op hetzelfde moment scouts hebben zou een recept zijn voor chaos en bubbelmenging, we zullen het jaar dus beginnen in 2 shiften.
Shift 1 (Bevers, Welpen en Wolven): 12u30 tot 15u
Shift 2 (Jong-givers, Givers en Seniors): 15u30 tot 18u
Het is verre van ideaal, zeker voor ouders met kinderen in verschillende shiften of kinderen met andere hobby’s op zaterdag in wiens vaarwater we nu zouden komen, maar dit is het beste dat we er van kunnen maken.
Om te vermijden dat we met te veel ouders en kinderen aan onze oprit moeten komen staan spreken we niet af aan de lokalen maar aan de parking naast de kerk! Daar zullen van elke tak enkele leiders staan om de kinderen bij hen te roepen en te verzamelen. Ouders blijven in de auto zitten of doen een mondmasker aan bij het uitstappen.
Het definitieve programma voor september & oktober zal op 2 september op de site komen, maar de uren blijven in principe voor die 2 maanden hetzelfde.
De volgende data kan je wel al in de agenda zetten:
19 september: GEEN SCOUTS, wel Zomerbar Leeuwkens Live
10 & 11 oktober: Mosselfeest (wel gewoon scouts dat weekend)
Het vieruurtje valt voorlopig weg dus over drankkaarten hoeven jullie je even geen zorgen te maken. Door de huidige corona-maatregelen zal de bureau niet open zijn zoals anders, kledij kan op de website besteld en betaald worden (onder FOS-SHOP). Iedere zaterdag leggen wij de bestelde en betaalde kledij klaar en geven wij deze mee met de kinderen. Indien er gepast moet worden (vooral voor de hemden) zal een leider per tak dit met het kind doen zodat hij/zij het juiste formaat mee naar huis neemt.
NIET VERGETEN: net zoals op kamp is het vanaf nu ook de bedoeling dat ieder kind zijn eigen drinkbus mee naar de scouts neemt!
Tot binnenkort!