Corona update

Zoals u allen weet, heeft de regering een tijd geleden besloten dat +12 opnieuw aan 1 gekozen buitenschoolse activiteit mag deelnemen.
Dit maximum in groepen van 10 en mondmaskers verplicht. Voor de -12 zijn er verstrengingen gekomen. Daar moeten zij ook 1 activiteit kiezen en ook hier in groepen van maximum 10. Bij de -12 is het dragen van een mondmasker niet verplicht.

Om de scouts voor iedereen te kunnen organiseren, is er besloten om de takken op te splitsen in de -12 en +12 zoals eerder al het geval. Alleen zal er maar om de 2 weken een activiteit worden georganiseerd voor een bepaalde leeftijdscategorie en dit afwisselend.
De ene week zal de -12 mogen komen en de andere week de +12.

Deze regeling zal blijven gelden tot er een versoepeling komt op de huidige regels of (hopelijk niet) nieuwe verstrengingen.

Wij zijn uiteraard blij dat zowel -12 als +12 terug kan genieten van een scoutsactiviteit. Aangezien deze maatregelen en de hele situatie belastend is voor zowel de leden als de leiding, is er besloten om het 4-uurtje (beter bekend als chips en drank) terug in te voeren.
Wij hebben gemerkt dat leden hier wel naar hebben uitgekeken. Het laat ook een kleine tijdspanne van 15 tot 30 minuten waarin de leden in hun groep van 10 kunnen doen wat ze willen, bijpraten, … Zoals altijd is het niet verplicht om een chipske en/of drankje te nemen.

Scoutsgroeten,

De Leeuwkens